top of page

Piano Recitals

CHOPIN & GRANADOS

Ànimes connectades

 

El piano va ser per Fryderyk Chopin i Enric Granados l'instrument ideal on plasmar totes les emocions somiades, anhelades, viscudes i perdudes.

Els dos creadors no es van conèixer en vida, ja que el compositor català va néixer divuit anys després de la desaparició de l'ídol pianístic predilecte del romanticisme, però la música de tots dos segueix brillant intensament, en el nostre firmament actual, enllaçada per la devoció de Granados envers Chopin. Una veneració fructífera que va facilitar al compositor català extreure la seva veu pròpia a través d'un llenguatge singular ple de bellesa, creativitat i delicadesa.

AMB ACCENT UNIVERSAL

Albéniz, Granados, Falla, Halffter i Mompou 

Albéniz desitjava compondre “música pròpia amb accent universal”. No només ho va aconseguir ell: altres compositors coetanis van deixar també la seva petja incrustada en la literatura pianística universal. Cadascun d’ells amb la seva sensibilitat innata i el seu llenguatge particular, però sempre despertant els ecos de la terra somniada.

CAMINS SONORS CENTREEUROPEUS

Bartók,Chopin, Liszt i Mozart

La llum, el color i l'aroma de les captivadores Viena, Varsòvia i Budapest es respira a través de la creativitat musical dels seus compositors més representatius. Un recorregut per a reviure obres imperibles del patrimoni musical del vell continent.

Strings & Piano

FRANZ & FELIX

Schubert i Mendelssohn

Retrobament, al nostre segle XXI, de dos dels compositors més genials de la història de la música: Franz Schubert i Felix Mendelssohn. Un viatge al Classicisme i Romanticisme evocat a través de dos obres cims de la literatura per a corda i piano: El Trio en mib major de Schubert i el Trio en re menor de Mendelssohn.

 

NEROLI TRIO

Yana Tsanova, violí

Guillaume Terrail, violoncel

Pilar Guarné, piano

ENTRE DUES ESFERAS

Bartók, Bloch, Debussy, Pärt, Rachmaninoff, Sarasate,

Tchaikovsky i Vaughan Williams

De les notes lleugeres i desimboltes de  "Introducció i Tarantella" de Sarasate als espirituals sons de "L'ascens de l'alosa" de Vaughan Williams o "Fratres" de Pärt. 

La terra, arrel del folklore popular, i el cel, anhel de transcendència. Ambdós, font d’inspiració contínua.

 

Yana Tsanova, violí

Pilar Guarné, piano

EN CLAVE FEMENINA

Baldrís, Bonis, Boulanger i Schumann

Concert visual innovador on es combina la música de grans compositores, com  Clara Schumann, Mel Bonis, Lili Boulanger o Carlota Baldrís, amb vídeo creacions que inclouen imatges en directe i gravades a partir d'una profunda immersió en les autores citades.

CLARA SCHUMANN ENSEMBLE

& PAU CASANOVAS, artista visual

Laia Pujolassos, violí

Anna Mora, violoncel

Pilar Guarné, piano

Duo a 4 mans

PROJECTE SCHUBERT 

Schubert

Immortal, pur, inabastable... L’any 1828, l’últim en la vida del compositor. Una vegada més, fixa la mirada cap a un gènere molt explorat i estimat: el piano a quatre mans. La inspiració brolla inesgotable i ens dóna com a fruit tres de les obres cabdals de tota la literatura pianística.

 

Lavinia Dragos & Pilar Guarné, piano

VEUS DE L'EST

Brahms, Rachmaninoff i Dvořak 

Brahms i Dvorák s’endinsen en l’essència del folklore popular i donen vida a exuberants danses hongareses i eslaves per a piano a quatre mans. Rakhmàninov, com destil·les la teva ànima russa! Com et mostres fidel a la ingenuïtat del sentiment pur!

 

Lavinia Dragos & Pilar Guarné, piano

bottom of page